inredning

Inredning

Inredningen

Tvättade pringelsrör kan vara en rolig leksak för lite yngre hanar eller honor av alla dess åldrar. De är roliga att springa runt i och gör sig bra till övergångarna i buren. Även gamla handdukar blir perfekta hängmattor eller så finns det billiga fleece filtar på Ö&B man kan offra.

Ikeas barnavdelning är en guldgruva när de gäller att hitta leksaker och föremål till råttor. Tänkt dock alltid på att råttor är gnagare när du köper saker så kolla materialet så de inte är skadligt.

 

Grenar från fruktträd är utmärkta och bra redskap både för att kunna klättra runt och ta sig till de olika ställena i buren men även för att få gnaga lite på. Använd alltid obesprutade grenar och se till att få bort all ohyra först, antingen genom att ha dom i ugnen en stund eller plocka helst på vinterhalvåret.

 

 

Buren

Buren ska vara rymlig och minsta måtten för 2 råttor är enligt rekommendationen 30 * 60 * 30 men det finns en enkel smidig burräknare här där du kan kolla om din bur håller måttet för de antal råttor du tänkt dig. Klicka här för att komma till den.

Många bygger även egna burar på tex omgjorda garderober eller vitrinskåp. Det är utmärkta men var beredd att dom kan behövas bytas ut också.

 

 

Bottenmaterial

Som bottenmaterial så kan du använda dig av asp-/al spån, kattströ som Toalätt.

Råttor är väldigt renliga djur, oftast så har dom ett favorithörn dit dom går och gör sina behov, där kan du lägga en hörnlåda eller t.ex. gammal

glassbytta och fylla med ett annan material än vad du har i övriga buren, snabbt lär sig råttorna att de gör sina behov där i och buren blir lättstädad. Samt att du kan börja flytta smått på lådan när dom lärt sig och ha den där den passar dig mer.

 

Rivna tidningar är perfekt att boa och mysa in sig i, samtidigt så får du bra användning av all reklam som trillar ner eller alla överblivna dagstidningar som annars bara tar upp plats.

Artikel av: Vintaz

Tänk på att det alltid finns undantag till allt. Detta är alltså generellt för varje råtta överlag som stämmer in på de flesta men alla råttor är individer.

Artikeln är skriven av personlig erfarenhet samt/eller efterforskningar. Vill du låna text ska den länkas hit, allt på sidan har copyright