Planerade Kullar

f8f8f8

PLANERADE KULLAR

Ingen parning är 100%iga då saker kan ske som gör att man måste tänka om ibland. Det kan vara allt från historia som kommer fram, honan går tom, olyckor som sker etc. Paren nedan är så som jag hoppas om allt fortlöper som tänkt och planerat men det är levande varelser så allt kan ske, så för att vara helt säkert maila och fråga.

P.g.a Wamrats Oliver inte klarar av att introducering av bebisar så kommer jag att ha honor hos fodervärd där även ev. kommande kullar också föds.

All info kommer komma upp här som vanligt om parningar planeras.

 

Vid intro av kullen Hero 8 då jag brukar vilja låta bebisarna efter 4,5-5 veckor få umgås med flocken och lära sig av andra än sin moder så visade Oliver en sida jag minst av anat.

Han är kastrerad sen han var 9 månader pga beteendeproblem men har sen dess kommit väl överens med andra råttor samt introducerats utan problem med andra ett flertal gånger.

Dessa har dock vart råttor över 6 månader och i vanliga fall är det enklare ju yngre de är. Så var inte fallet här och 3 bebisar omkom i hans flipp.

 

För att ta den säkra sidan så kommer jag inte förnya flocken något sålänge han finns med i den och då han ännu är aktiv och sprallig kille som älskar livet så kom jag fram till detta beslut för alla råttors bästa.

 

Olivers stamtavla finns under länken av hanar.

 

Toradoras Moon Butterfly + Pippilottas Curry

 

Med denna kombo hoppas jag att få fram de fina lugnet hos Curry och den väldigt sociala delen som jag föll från start hos honom. Jag har även hans bror hos mig och det är egenskaper jag vill ta vara på. Bakgrunden är också tilltalande och precis som alltid finns det både bra och dåligt när de gäller råttor, ingen linje är perfekt men här finns mycket jag gärna snappar upp.

Moon, aka Måne är en Guldlock. Busig, framåt, översocial och kommer från en av mina yngre linjer. Jag har suttit på nålar i väntan på att hon ska växa upp och se hur hon utvecklas. Det är alltid spännande att veta vad de tar med sig från spralliga bebisar till vuxen ålder. Men Måne har sitt barnasinne kvar men är mjuk som en teddy i händerna och smälter som smör. Att gosa kan hon inte göra förlite.

 

 

 

 

 

Vild + Vintaz Daredevil

 

Daredevil aka Caine är efter min äldsta linjer med min genom tiderns absoluta hjärteråtta Lajja flera led bakåt. Och det går verkligen arv med hans mjuka härliga lugn. Inget bekymmrar och inte ens då han samt brodern kom hit för att träffa sin maka med nya dofter, hanlukter i luften så var dom båda helt obekymmrade.

Det var svårt att släppa tillbaka dom till ägarna igen då tempermantet är precis så som jag önskar och brodern var en kopia av sin pappa Solo till utseendet.

Vild är en chansning då hon har okänd bakgrund, men hennes mjuka personlighet, flockegenskaper där hon tar emot alla med öppen arm, och tålmodighet så vill jag få vidare detta men med strikt avelsförbud på denna kull tills jag själv kan se vart det går vidare och kunna ha koll med utvecklingen.

Det är mycket med Vild som jag älskar, hennes morgontrötta ögon som man ofta får ruska liv i så hon inte missar frukosten, hennes förkärlek till att bli kliad i nacken och knastrar högt och ljudligt. Hennes intresse för allt nytt som sker runt henne.. Jag kan hålla på länge.

Just för att hon är okänd har jag därför väntat in i sista sek med para henne. Jag vill ha full utvärdering av henne så mycket det går.

Mellan dessa råttor planeras det kullar.

Jag har god anledning att välja ut just dessa och svarar gärna på frågor om varför eller hur det förhoppningsvis kommer bli.

 

Att tinga står under "Köpinformation"

 

Tänk på att råttor är dräktiga i 3 veckor.

Efter det ska de växa till sig och vara hos mig ytterligare 7-8 veckor.

Det är inte alltid att parningen tar sig så att tänka längre fram än "just nu" är alltid en fördel.