Utv-1

 

Utvärdering från ägarna av Indianerna

 

 

Utvärdering #1

 

Diana skriver:

Hej Melissa!

Binal mår prima, hon är en mycket trevlig tjej!

Ännu inga tecken på sjukdom!

Hon har ett mycket bra sätt att bete sig, mot råttor, människor och andra djur.

Jag kan faktiskt inte komma på något negativt med henne.

Fast hon är busig och lekfull kan hon samtidigt vara lugn och vill gärna vara kvar i ett knä, på en axel och bara vara mysig. Hon är nyfiken och går(springer) gärna på upptäcktsfärd i huset. Favoriten är att gräva i blomkrukor, hon kan på mindre än 3 minuter tömma en normalstor kruka på jord! Charmigt!

Jag o övriga familjen är supernöjd med henne!

Ha det gott/ Hälsning från Diana

 

_________________________________________________________________

 

Johanna och Jennie skriver:

Hej! Tänkte ge en liten uppdatering på hur det går här hemma! Mymlan och Eila har växt så det knackar och har växt om lilla Aska med stormsteg. Alla 3 ligger nu över 300 g och mymlan och Eila växer fortfarande. Vi hade en liten fotostund idag, det var bra mycket svårare än jag trodde och det slutade med att vi var tvungna att muta dem med mat för att de skulle sitta still! Här kommer i alla fal några foton

 

Ja, just nu verkar det som om vi får två små slanka flickor och sen tre stycken giganter, haha. Både mymlan och Eila växer stadigt så det blir nog över 400 g för dem! Det går bra, lite växlande, vissa dagar är hon lugn och sansad, låg och sov i min luva häromdan och är med och tränar och umgås. vissa dagar, särskilt när hon brunstar är hon mer stressad, men de andra har slutat rida lika mycket på henne under brunst och jag tror att det har hjälpt en del till att hon blir mindre stressad och brunsten är inte lika tydlig som den var tidigare. Vi håller fortfarande ögonen på henne och utvärderar hennes humör varje dag, hon är ju fortfarande ljud och rörelsekänslig vilket hon inte var till samma grad innan men verkar inte som att det är något som påverkar henne allt för mycket så det är skönt och vi hoppas fortfarande på att det kommer försvinna helt. Agilityn går bra! De blir mer och mer duktiga men just nu har vi en råtta var som är duktig på ett av hindren så nu gäller det att de alla blir bra på alla hinder, haha. Mymlan är den som är duktigast på flera, särskilt på slalom, hon är helt fantastisk. Eila kan hoppa alla hopphinder på kommando men hon är en otålig liten dam och har ett kort tålamod så om det inte är tillräckligt roligt på en gång då går hon och roar sig själv istället, haha tålamodet testas verkligen till tusen!!

 

De är hur friska som helst, inte ens en liten förkylning! De har ett jätte fint temperament, så fort man plockar upp de så blir de som små geleråttor och hänger och man kan göra vad som helst med dem. Så fort man kommer in i ett rum så kommer alltid Mymlan och Eila springandes och klättrar upp för benet på en. De är lekfulla och älskar att brottas med händerna men är väldigt försiktiga och skulle aldrig bita för hårt, de är även riktiga små busungar som alltid ska hitta på dumheter! De är ju lite tonåringar nu så har varit lite rangtjafs i gruppen nu de senaste veckorna men det blir aldrig mer än några pip och det är mellan de 3 småttingarna som ska göra upp. De två äldre försöker de kaxa sig mot ibland men har ingen chans och då ger dem upp så de är ändå flocksmarta även om de tror att de är så stora och kaxiga ibland!

Riktigt fint temperament helt enkelt!

 

 

_________________________________________________________________

 

 

Malin skriver:

Hej Melissa!

Här kommer svar på frågorna...

- De är väldigt flocksmarta, är inte uppstudsiga, utan håller sig till sin rang. Lite pipiga, med det är väl individuellt. Ler

- De är väldigt nyfikna, spralliga och vill alltid komma ut. Så fort man skall stoppa in maten passar de på att hoppa upp på en.

- Inga sjukdomar, vad vi märkt.

- Inget negativt som vi uppmärksammat.

- Väldigt sällskapliga, nyfikna, inte så gosiga, men så är det väl med tjejer.

- Härliga, roliga råttor.

Hoppas detta blir bra.

Ha det gott

Malin

 

_________________________________________________________________

 

Nica skriver:

Det går bra med indianpojkarna, de är flocksmarta. Däremot har jag en annan bråkig råtta som jag precis tagit ur flocken.

 

De är nyfikna, spralliga och mysiga.

 

Friska och krya.

 

Inga negativa beteenden.

 

De är spralliga och har energi, men samtidigt är de mycket hanterbara. Gosiga, harmoniska, sociala, människoglada pojkar.

 

De är ganska stora, Hasika är riktigt stor, tycker jag!

 

MVH Nica